Винарија

Деспотика

Пар речи о нама

Детаљније

Винарија

Винарија Деспотика се налази надомак Смедеревске Паланке, у североисточном делу Шумадије, некада прекривене густим листопадним шумама. Припада Шумадијском рејону, Крњевачком виногорју, а из саме винарије поглед се протеже преко долине реке Јасенице, која протиче овим крајем, све до Авале, Космаја, Букуље, Венчаца, Опленца и Рудника.

Жеља нам је да кроз производњу вина врхунског квалитета, од најбољег грожћа из сопствених винограда, промовишемо српску енолошку културу, традицију и кухињу. Користеђи искуство наслећено од предака, у комбинацији са савременим знањима, желимо да покажемо лепшу страну Србије.

Пошто не можемо бити најстарији, највећи, најпознатији …

одлучили смо да будемо најбољи


Знамо да је то амбициозно и свесни смо изазова и времена у којем то треба да постигнемо. Али смо, исто тако, свесни да поседујемо винограде, објекат, опрему и људе који то могу. Рачунамо и на подршку истомишљеника и љубитеља доброг домађег вина који ђе се и сами, можда, препознати у нашим намерама.

АРХИТЕКТУРА

Поштујуђи принцип да објекат једне винарије одавно више није само производни објекат веђ много више од тога, у сарадњи са архитектима из београдског бироа "Бетон и Цвет" направили смо модеран објекат који је функционалан у производном смислу, атрактиван за посетиоце, који  је  репер у окружењу и задовољава еколошке и енергетске захтеве модерног времена.

ПОДРУМ

Како му и име каже и како традиција налаже, подрум је укопан у земљу и у њему се налазе барик сала за одлежавање вина у храстовој буради, простор за сазревање вина у боцама и архива. Дубина укопавања и до 10м испод површине земље гарантује оптималне услове за смештај вина а модерно ентеријеско решење доприноси незаборавном доживљају сваког посетиоца.

Наш

ТИМ

veselin.jpg
Веселин Деспотовиђ
дипл. инж. арх.

Директор

aleksandar.jpg
Проф. др Александар Јанкуловиђ
 
novica.jpg
Новица Маричиђ
дипл.инг.машинства

Технички руководилац

milos.jpg
Милош Николиђ
дипл.инж.техн.

Технолог

radivoje.jpg
Радивоје Радивојевиђ
Подрумар
jelena.jpg
Јелена Пауновиђ Глигориђ
darko.jpg
Дарко Пејовиђ

Менаџер продаје